Dit jaar wordt zowel 450 jaar gemeente Rheden als 150 jaar KNSB gevierd . Dit betekent extra leuke nevenactivitieiten.
Zie ook de websites www.knsb150.nl en evenementen Rheden 450 jaar.

Zaterdag 5 augustus: Teamsnelschaak

Op zaterdag 5 augustus zal voor de zevende keer het ‘ONJK Teamsnelschaaktoernooi’ worden georganiseerd. Dit vindt plaats in zalencentrum Theothorne vanaf 19:15 uur. Het toernooi bestaat uit 7 rondes, waarna de beste teams zich plaatsen voor de Knock-outfase. Het aantal teams dat doorgaat is afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Algemene info:

  • Speeltempo: 3 min + 2 sec
  • Maximale teamrating: 9000 (1800 gem.)
  • Aantal rondes: 7 + mogelijk knock-out
  • Inschrijfgeld: € 0,-
  • Aantal spelers per team: 5
  • Inschrijven : tot zaterdag 5 augustus 17.00 uur

Voor de U25, A, B, C-deelnemers en ouders/begeleiders gebruiken we (indien van toepassing) de FIDE-rating; voor de D, E, F, G en H de KNSB-(jeugd)rating.

Meer info en vragen: mail naar Yannic Husers of zoek hem vrijdag/zaterdag even op in de ABC-ruimte.


Zondag 6 augustus: Levend Schaakspel, Timman en Böhm

De rustdag (zondag 6 augustus) van het ONJK wordt opgeluisterd met een groot levend schaakspel met topgrootmeester Jan Timman en meester en bekende TV-persoonlijkheid Hans Böhm. Het Levend Schaak vindt plaats van 14.00 – 16.00 uur. Aansluitend zal Timman een simultaan verzorgen. Alles vindt plaats op het Callunaplein in Dieren, zie meer info hier.


Dinsdag 8 augustus: Spelerij

De Spelerij is de meest bijzondere speelplek van Nederland. Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De hele dag kun je hier klauteren, rennen en ravotten op en om de toestellen. De Uitvinderij is een enorme werkplaats. Hier maak je na een uitleg van de begeleiding je eigen kunstwerken. Van hout, metaal, plexiglas of piepschuim of van allemaal samen. Dat doe je met behulp van echte gereedschappen en machines. Op 8 augustus kun je op vertoon van je deelnemersbewijs gratis komen spelen en uitvinden.

De Spelerij
Veldweg 5
6952 GX Dieren
Telefoon 0313-413118


Kleurplaat

Download hier de kleurplaat van het toernooi. Deze kun je inleveren tijdens het toernooi in de recreatiezaal.

KNSB 150 jaar

Het ONJK staat dit jaar in het teken van KNSB 150 jaar. Deelnemers ontvangen mooie aandenkens van het jubileum en maken bovendien kans op een DGT 2500 klok. Bij de nevenactiviteiten maakt het publiek ook kan op het verkrijgen van bijzondere aandenkens. Kijk op de website van KNSB 150 om meer informatie te zien over het jubileumjaar van de KNSB.

Download de kleurplaat van het toernooi